کتاب هنر درمان نوشتهی اروین یالوم برای نخستین بار در سال ۲۰۰۱ منتشر شد. یالوم عنوان فرعی این کتاب را «نامهای سرگشاده به نسل جدید روان درمانگران و بیمارانشان» انتخاب کرده است و در آن خلاصهای از تجربهی بالینیاش در زمینهی رواندرمانی اگزیستانسیال و گروه درمانی را شرح میدهد. او در اینکتاب از قصه و افسانه سخن نمیگوید بلکه درس زندگی، درمانگری و ارتباط میدهد. دکتر سپیده حبیب دربارهی کتاب هنر درمان میگوید:« کتاب، حاصل دانش عمیق، سالها کار بالینی، استعداد، ذکاوت و طنازی نویسندهی آن است. عشق وسواسگونهی یالوم به رواندرمانی موجب شده رویکردهای درمانی متنوعی را تجربه کند؛ از مکاتب مختلف روانشناسی بدون تعصب استفاده کند.»
اروین یالوم در کتاب هنر درمان هشتاد و پنج سرفصل اصلی و مربوط به رواندرمانی را به طور کامل توضیح میدهد و در میان توضیحاتش به خوانندگان، یا دانشجویان، آموزش میدهد که هنگام مواجهه با این مشکلات چگونه عمل کنند؛ البته شایان ذکر است که در ترجمهی فارسی این کتاب دو فصل به دلایلی حذف شدهاند.
اروین یالوم در مقدمهی کتاب هنر درمان ترسها و نگرانیهای روزمرهاش را برای خوانندگان توضیح میدهد:« نگرانم که نسل آتی رواندرمانگران، کجا آموزش خواهند دید. این آموزش در دورهی آموزش روانپزشکی جای نخواهد داشت. روانپزشکی در شُرُف جدایی از رواندرمانی است. من نگران رواندرمانی هستم: نگران اینکه بر اثر فشارهای اقتصادی چه شکلی پیدا میکند و با برنامههای آموزشی مختصر شده چقدر از خاصیت میافتد.»
کتاب هنر درمان به طور کلی در پنج بخش تقسیم شده است. یالوم در بخش اول به ماهیت رابطهی بیمار و درمانگر میپردازد و بیشترین تاکید را بر استفادهی درمانگر از خود و خود افشاگری درمانگر میگذارد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.